Voor iedere afwerking geldt dat deze zo goed is als de ondergrond. Wij stralen vuil, roest, oude lagen en oneffenheden grondig weg. Om een basis te leggen voor de volgende laag vakwerk.


Lees meer..

Stralen

Perfectie in afwerking begint bij een perfecte ondergrond. Met het stralen van hout of metalen voorwerpen verwijderen we roest, wals, gloei en giethuid, oude verflagen en vuil. Vrijwel ieder object kunnen we grondig behandelen voor de optimale hechting van een poedercoating of laklaag.

Ook voor industriële objecten en componenten leggen we de lat hoog in onze straalcabine. Onze specialisten zijn pas tevreden als het object grondig is gereinigd. Pas dan verlaat het de cabine voor verdere behandelingen.  Omdat wij alle disciplines onder één dak hebben, sluiten de processen naadloos op elkaar aan.  

Stralen


Een product wordt gestraald om het vrij te maken van roest, oude verflagen of walshuid. Met straalgrit spuiten wij onder hoge druk op het metaal. Ongewenste lagen verdwijnen en het oppervlak wordt opgeruwd. Zo is het materiaal klaar voor een eventuele vervolgbehandelingen zoals schooperen, poedercoaten of spuiten. Het materiaal duurzaam beschermd tegen roest, vuil en weersinvloeden.

Glasparelstralen


Voor non-ferro materialen zoals roestvast staal (RVS), messing, hout, glas of aluminium is glasparelstralen de ideale voor- of eindbehandeling. Perslucht vermengen wij met bolletjes of stukjes glas om het object schoon of glad te stralen. Na het glasparelstralen zijn de materialen klaar om verder te bewerken. Voor RVS, aluminium en glas is dit de eindbehandeling. Glasparelstralen is bij uitstek geschikt voor objecten die worden gebruikt in de voedingsindustrie of medische wereld of, vanwege de strakke uitstraling en duurzaamheid, om te worden gebruikt in de (interieur)bouw. De behandeling kan ook worden gebruikt om oneffenheden als lasnaden en zetkanten weg te werken.

Schooperen


Nadat objecten zijn gestraald kunnen ze worden geschoopeerd. Deze behandeling spuit een legering van gesmolten zink en aluminium met hoge druk op het materiaal. Een ander naam hiervoor is vlamverzinken. Het zorgt er voor dat het object bestand is tegen corrosie. Zelfs wanneer een bovenliggende verflaag wordt beschadigd, gaat het materiaal niet roesten. Schooperen is een tussenbehandeling. Objecten worden eerst gestraald en kunnen na het schooperen verder worden bewerkt.


  • Glasparelcabine: 7,0m lang, 4,0m breed, 4,0m hoog

  • Voor industrie, bedrijf en particulier
  • Corunt straalcabine: 17,0m lang, 4,0m breed, 4,0m hoog

  • Bel ons voor advies en vraag naar de mogelijkheden
  • Unieke objecten en serieproductie mogelijk
  •  Flexibele planning
  • Perfecte ondergrond voor verdere verwerking